Carrièremogelijkheden waar je nog niet aan had gedacht

Ben je toe aan een nieuwe baan, omdat je je huidige functie niet zo leuk meer vindt of omdat je net bent afgestudeerd? De mogelijkheden zijn ruimer dan je denkt, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je ergens terecht komt waar je je op je gemak voelt. Om je hier een handje bij te helpen hebben we een lijstje met inspiratie voor je gemaakt. Deze kun je hieronder bekijken, om zo een beter idee te vormen van het soort baan waar je misschien wel op zou willen solliciteren!

Loopbaancoach worden

Wanneer je het leuk vindt om anderen te helpen met hun carrières, kun je misschien overwegen om loopbaan coach te worden. Nu denk je misschien, hoe word ik loopbaancoach? Maar dat is in de praktijk een stuk makkelijker dan je zou denken. Kijk eens rond op het internet en begin aan je omscholing, dan ben je binnen de kortste keren aan het werk als loopbaancoach.

Een eigen onderneming starten

Vind je het fijn om zelfstandig te zijn? Dan is het een goed idee om gewoon je eigen onderneming te starten! Hier zijn natuurlijk ook risico’s aan verbonden, maar met de juiste instelling kom je ongetwijfeld een heel eind.

Werken voor een goed doel

Wil je graag iets terug doen voor de wereld of maatschappij? Overweeg dan een functie bij een goed doel, idealiter een functie die ook aansluit op jouw studie of achtergrond. Zo kun je jouw kwaliteiten inzetten voor een groter goed en heb je dus eigenlijk dubbel voldoening uit je werk!

Managementfuncties

Ben je goed in overzicht bewaren, houd je ervan om mensen aan te sturen en met hen samen te werken? Dan is een managementfunctie je waarschijnlijk op het lijf geschreven! Dit kan ontzettend veel vormen hebben, dus kijk gerust eens rond naar de mogelijkheden.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*