De voordelen van een Facebook Messenger bot

Heb je er ooit over nagedacht om Facebook Messenger-bots voor bedrijven te gebruiken? Met meer dan 20 miljoen bedrijven die consumenten berichten sturen op Facebook Messenger, is het duidelijk dat het platform waarde biedt voor bedrijven. Of u nu kopers helpt een aankoop te doen, klanten helpt met vragen of aanbevelingen doet aan nieuwe klanten, het is een essentiële tool.

Facebook Messenger-bots zijn echter een nog belangrijkere functie voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB). Met een kleiner team en meer verantwoordelijkheden, fungeert een Facebook Messenger-bot als de perfecte assistent door die dagelijkse klantenservicetaken uit te voeren die shoppers in terugkerende klanten veranderen.

Blijf lezen om te ontdekken waarom een Facebook Messenger bot voor bedrijven perfect is voor het MKB!

24/7 service


Of u nu een lokaal bedrijf of een e-commerce winkel bent, 24/7 service bieden is een enorm voordeel. Terwijl u niet bij uw winkel of kantoor bent, kan uw bot voor u en uw team werken. Het kan klanten helpen bij het boeken van een dienst, het kopen van een product of het betalen van een rekening.

Deze functie is ook waardevol omdat meer dan 55 procent van de gebruikers liever een bericht stuurt dan het klantenserviceteam van een bedrijf belt. Als u zich zorgen maakt over het feit dat uw chatbot een matte service biedt, doe dat dan niet. U kunt het op maat maken en trainen, zodat het de stem van uw merk overneemt.

Beantwoord je veel gestelde vragen


Afhankelijk van uw product of dienst kan uw team een redelijk deel van de dag besteden aan het beantwoorden van enkele van uw meest gestelde vragen (FAQ’s). Hoewel deze taak uw team kan helpen relaties op te bouwen met potentiële klanten, bespaart het ook hun tijd. Door samen te werken met een vertrouwde chatbotontwikkelaar, kunt u een bot voor Facebook Messenger starten die klaar staat om uw veelgestelde vragen te beantwoorden. Zelfs als u een FAQ op uw website heeft, biedt een bot een slimme oplossing voor consumenten die uw bedrijf op Facebook vinden.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*