Hier moet je op letten bij e-learning design

e-learning maken

Zelf e-learning maken kan ontzettend leuk zijn. Toch wordt het soms nog wel wat onderschat. Je zult het materiaal moeten maken en e-learning software moeten aanschaffen, maar je moet ook zorgen voor een goed e-learning design. Het zou natuurlijk zonde zijn als je leerlingen of cursisten door een te druk design maar weinig opsteken van de content. Wij geven je hieronder daarom een aantal tips voor het design van e-learning maken.

Zorg voor een rustige lay-out

e-learning maken

Een te drukke lay-out kan enorm afleiden en dat wil je natuurlijk niet. Houd het daarom zo simpel mogelijk, maar maak het toch aantrekkelijk. Gebruik voornamelijk rustige kleuren, zoals lichte tinten grijs, groen of blauw. Dit zijn kleuren die rust uitstralen. Daarnaast kun je voor bijvoorbeeld de buttons een iets meer opvallende kleur gebruiken. Houd hierin ook één lijn aan.

Haal alles weg wat niet nodig is, zodat cursisten zich volledig op de content kunnen focussen. Gebruik het liefst ook maar één lettertype.

e-learning maken

Versier teksten met relevante afbeeldingen

De meeste mensen vinden het niet fijn om lange teksten te lezen. Dit wordt snel als saai ervaren. Daarom is het wel slim om wat afbeeldingen aan je teksten toe te voegen, ook al moet je dit natuurlijk niet overdrijven. Zorg er ook voor dat dit afbeeldingen zijn die bij de tekst passen en het aanvullen. Hierbij kun je denken aan tabellen, grafieken en afbeeldingen die de tekst uitbeelden.