Hoe wordt ik een verkoper?

verkooptraining

Soms lijkt het alsof alleen mensen die met het talent zijn geboren, verkoopster kunnen worden. Zij zijn sympathiek en kunnen gemakkelijk praten. Dit betekent echter niet, dan niet iedereen een goede verkoopster kan worden. In deze blog hebben wij enkele tips verzameld die jou gaan helpen om een goede verkoopster te worden. Het is handig om hierna een verkooptraining te volgen te volgen om zo een expert te worden.

Geloof in je product

Als jij in je product gelooft, is het zoveel gemakkelijker om iets te verkopen. Het lijkt niet alleen zo, maar jij gaat je ook veel beter voelen. Zelfs als je het product niet zo leuk vindt, moet je tegen jezelf liegen. Iemand die een product niet leuk vindt en probeert te verkopen is veel moeilijker, maar nog altijd te doen als je genoeg oefening hebt.

Verkoop het doel

Als je een pen verkoopt, verkoop je eigenlijk niet de pen, maar het doel. In dit geval is dat schrijven. Als je het doel verkoopt, is de kans veel groter dat het verkocht wordt. De pen is net als elke andere pen, maar het doel is verschillend. Gaat jouw pen bijvoorbeeld langer mee of schrijft beter, dan heeft de pen waarde voor de klant.

Inlevingsvermogen

Toon dat je de klant oprecht wilt helpen en hem niet wilt oplichten. Zo kun je vertrouwen opbouwen en gaat de klant beter naar je luisteren. Een gemakkelijke manier om dit te doen, is om jezelf in de schoenen van de klant te plaatsen en te zien wat hij wil en nodig heeft.

Heb je interesse een training te volgen om een nog betere verkoopster te worden? Klik hier.