Wil jij rijinstructeur worden?

Wil jij graag rijinstructeur worden? Leerlingen helpen om zelfverzekerd achter het stuur te zitten en veilig de weg op te gaan? Het is ongetwijfeld een prachtig beroep, en vandaag de dag heeft het CBR het drukker dan ooit. Hierdoor is een rijinstructeur worden een goede carrière waarbij je eigenlijk al baangarantie hebt. Misschien kies je ervoor om je huidige baan te verlaten en je om te laten scholen. Dan maak je de keuze voor een afwisselende baan waarbij geen dag hetzelfde is. Jouw omgeving verandert constant, waardoor je jouw regio goed leert kennen. Of misschien weet je al lange tijd dat je voor dit beroep wilt kiezen, en dat dit echt jouw passie is. Een opleiding volgen tot rijinstructeur hoeft gelukkig niet lang te duren. Het is echter wel afhankelijk van waar jij de opleiding volgt, en hoeveel tijd je eraan besteedt. Over het algemeen kan je rekenen op een duur van 5 maanden tot 1 jaar.

Hoe kan jij rijinstructeur worden?

De eerste stap naar een rijinstructeur worden is een goede opleiding. Er zijn vele opleidingen die instructeurs opleiden, en verschillende soorten trajecten die je kunt volgen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een reguliere opleiding waarbij je de schoolbanken ingaat, of een flextraject waarbij je een thuisstudie volgt. Zo is het ook mogelijk de opleiding tot rijinstructeur worden te combineren met een baan. Een belangrijk onderdeel van de opleiding is ook de stage. Zo breng je de theorie direct in de praktijk. Lesgeven leer je namelijk door het te doen! Tijdens de stageperiode kan je dus de nodige ervaring opdoen om jouw manier van lesgeven te verbeteren.

Voordelen van rijinstructeur worden

Rijinstructeur worden is een geweldige keuze. Dit beroep heeft vele voordelen die je niet snel bij andere beroepen zult ervaren. Ten eerste zul je veel voldoening uit je werk halen. Auto leren rijden is een mijlpaal in het leven van vele jonge mensen. Zij stappen waarschijnlijk voor de eerste keer bij jou in de auto, en leren de fijne kneepjes van het autorijden. Wat zul je trots zijn als ze eindelijk hun rijbewijs in the pocket hebben! En hoe dankbaar en blij zullen jouw leerlingen zijn wanneer ze dankzij jouw geduld en lessen nu zelfverzekerd achter het stuur kunnen zitten.

De vrijheid van rijlessen geven

Rijinstructeur worden komt daarnaast met veel vrijheid. Geen 9-5 baan in een saai kantoor, maar jij plant zelf je lessen in. Jij bent baas van je eigen agenda, waardoor je zelf de touwtjes in handen hebt. Ook geef jij zelf de lessen vorm, op een manier die bij jouw stijl past en die aansluit op jouw leerlingen. De vrijheid ervaar je ook wanneer je op de weg zit. Natuurlijk begeleid je jouw leerling voortdurend, maar ondertussen laat jij je overal rondrijden, en grijp je alleen in wanneer nodig.

Een ander voordeel van rijinstructeur worden via Firstt.nl is dat je veel contact hebt met leerlingen. Je leert iedere leerling persoonlijk kennen, en brengt natuurlijk veel tijd door samen in de auto. Zie hoe ze vanaf onzekere bestuurder uitgroeien tot iemand die de controle over het voertuig heeft, en dat is een ontzettend fijn gevoel!

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*